Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni gerçekleştirildi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni gerçekleştirildi

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun dördüncü yarışı olan Japonya Grand Prix’sinde, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen, sıralama turlarında gösterdiği üstün performansla “pole” pozisyonunu elde etti. Suzuka Uluslararası Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen sıralama turlarında 1.28.197’lik dereceyle ilk cebi kapmayı başaran Verstappen, bu sezonki dördüncü “pole” pozisyonunu kazandı.

Perez ve Norris, Verstappen’in İzinde

Verstappen’in hemen arkasında, takım arkadaşı Meksikalı Sergio Perez 0.066 saniye farkla ikinci, McLaren takımından İngiliz Lando Norris ise 0.292 saniye geride üçüncü sırayı aldı. Bu sonuçlarla birlikte, Verstappen’in liderliğindeki sürücüler, yarış gününe güçlü bir başlangıç yapmaya hazırlanıyorlar.

Yarış Heyecanı Yaklaşıyor

Sezonun ilk iki yarışında zafere ulaşan Verstappen, bu başarısını Japonya Grand Prix’sinde de sürdürmeyi hedefliyor. Öte yandan, sezonun üçüncü yarışı olan Avustralya Grand Prix’sini kazanan Ferrari’nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, bu yarışta da iddialı olacak. Japonya Grand Prix’si, yarın sabah TSİ 08.00’de başlayacak ve motor sporları tutkunları bu heyecanı canlı olarak takip edebilecekler.

Kaynak: AA