Kaza, yerel saatle 17.30’da meydana geldi. Korean Air’a ait bir uçak, kalkışa hazırlanırken, park halindeki Hong Kong merkezli Cathay Pacific’e ait bir uçağa arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle her iki uçakta da hasar oluştu. Korean Air uçağında 289 yolcu ve mürettebat bulunurken, Cathay Pacific uçağında ise kimse yoktu. Kazanın ardından herhangi bir yangın ya da patlama yaşanmadı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI UÇUŞLARI ETKİLEDİ

New Chitose Havalimanı, Japonya’nın en büyük adası olan Hokkaido’nun en önemli havalimanlarından biri. Havalimanından bugün yapılması planlanan bazı uçuşlar, bölgede etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulundu.

BİR HAFTA ÖNCE 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Japonya, bir hafta önce de büyük bir uçak kazasıyla sarsılmıştı. New Chitose Havalimanı’ndan Tokyo’nun Haneda Havalimanı’na gitmekte olan Japon Hava Yolları’na (JAL) ait bir uçak, inişi sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne (JCG) ait bir uçakla havada çarpışmıştı. Kazada, deprem bölgesine yardım malzemesi taşıyan JCG uçağındaki 5 personel yaşamını yitirmiş, pilot ise ağır yaralanmıştı. JAL uçağı ise alev topuna dönerek piste düşmüştü. Uçaktaki 367 yolcu ve 12 mürettebat, başarılı bir tahliye operasyonu ile kurtarılmıştı. Soruşturma kapsamında, JCG uçağının piste giriş izninin olmadığı belirlenmişti.

Kaynak: İHA