Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1,5 aylık bir aranın ardından yoğun bir gündemle bir araya gelecek. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek.

Trthaber'in haberine göre; Toplantının ana gündem maddesi, İran ile İsrail arasında artan gerilim olacak. Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşürülmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomatik girişimler değerlendirilecek.

Sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da toplantının önemli başlıklarından biri olacak. Özellikle, Irak'ın kuzeyindeki operasyonların yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu konu da Kabine toplantısında ele alınacak.

Ege Denizi'nde 4,2 şiddetinde deprem Ege Denizi'nde 4,2 şiddetinde deprem

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek hafta 22 Nisan'da gerçekleştireceği Irak ziyareti öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları da toplantıda değerlendirilecek.

Ekonomi, Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı kapsamında uygulanan ekonomi politikalarının son durumu ele alınacak. Programın öncelikli hedefi olan enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesine yönelik alınacak ilave tedbirler de masaya yatırılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ