İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan bir kuyumcuya giren kişiler, yaklaşık 300 bin dolar değerinde pırlanta takı çaldılar. Hırsızlık anları, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Şüphelilerin kimlikleri tespit edilerek, Esenyurt'ta gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarla yakalandılar.

Kadıköy'de, 15 Mart Cuma günü saat 04.20 sularında K.E.'ye ait bir kuyumcu dükkanına hırsızlar tarafından girildi. Şüpheliler, içeride bulunan yaklaşık 300 bin dolar değerindeki pırlanta ziynet eşyasını çaldılar. İş yeri sahibi sabah dükkânını açtığında durumu fark ederek polise şikayette bulundu. Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada iş yerinin güvenlik kamerasına olayın saniye saniye yansıdığını tespit etti. Görüntülerde, kepengi kırarak içeri giren hırsızların, iş yerinden aldıkları ziynet eşyalarını torbalara doldurarak çaldıkları anlar net bir şekilde görüldü.

Polis, bu görüntüleri inceleyerek, hırsızların kullandığı sahte plakalı aracı takibe aldı. Yapılan detaylı çalışma sonucunda, şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve yakalanmaları için Esenyurt'taki 3 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda, Medet K. (34), Oğuzcan Ş. (22) ve Selman G. (31) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çalınan 4 pırlanta yüzüğü ele geçirildi.

Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin daha önceden de suç kayıtları olduğu tespit edildi. Medet K.'nın geçmişte 9, Oğuzhan Ş.'nin ise 10 suç kaydı bulunduğu belirlendi. Diğer şüpheli Selman G.'nin ise 22 suç kaydı bulunduğu, 3 ayrı dosyadan arandığı ve hakkında 16 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: DHA