Beşiktaş hisseleri 14 gündür düşüşte: Rekor seriye ulaştı Beşiktaş hisseleri 14 gündür düşüşte: Rekor seriye ulaştı

Geçtiğimiz hafta emtia piyasaları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine diğer büyük merkez bankalarından daha geç başlayabileceği endişeleriyle dolara olan talebin artması sonucu aşağı yönlü bir baskı altında kaldı. Değerli metaller kategorisinde, altın dışındaki metallerde düşüşler gözlemlendi.

Altın Fiyatları Tarihi Zirveye Ulaştı

Altın, ons başına yüzde 0,4 değer kazanarak 2 bin 222,8 dolarla tarihi bir zirveye ulaştı. Buna karşın, gümüş yüzde 1,9, platin yüzde 4,4 ve paladyum yüzde 8,5 değer kaybetti. Fed’in yıl sonuna kadar üç faiz indirimi yapabileceği beklentisi altın fiyatlarını destekledi.

Baz Metaller ve Enerji Piyasası

Baz metallerde satış baskısı devam ederken, bakırın libresi Şubat 2023’ten bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 4,14 dolardan geri döndü ve haftayı yüzde 3 değer kaybıyla tamamladı. Enerji grubunda ise Brent petrol ve doğalgaz fiyatlarında artışlar yaşandı.

Tarım Ürünlerinde Karışık Seyir

Tarım ürünleri piyasasında buğday ve mısır fiyatları AB’nin Rusya ve Belarus’tan ithal edilecek tahıllara vergi uygulayacağı haberleriyle yükseldi. Soya fasulyesi ve pirinç fiyatlarında ise düşüşler gözlendi.

A A 20240325 34087818 34087815 E M T I A P I Y A S A S I N D A G E C E N H A F T A A S A G I Y O N L U B A S K I H A K I M O L D U

Kakao Fiyatları Zirve Yaptı

Kakao fiyatları, Batı Afrika’daki olumsuz yetiştirme koşulları ve Avrupa’daki ithalat sınırlamaları nedeniyle yüzde 10,7’lik bir artışla zirve yaptı. Mevcut kakao üretimi, talebi karşılamada yetersiz kaldığı için küresel açığın devam etmesi bekleniyor. Ayrıca, El Nino hava olayının etkisiyle kakao fiyatlarında sert yükselişler yaşanıyor.

Kaynak: AA