MİT Başkanı İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleriyle bir araya gelecek. Görüşmede, Ukrayna ve Gazze'deki son gelişmeler, DEAŞ ve PKK ile mücadele gibi konuların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyareti ele alınacak.

Ukrayna ve Gazze savaşları, IŞİD ve PKK ile mücadele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyareti ele alınacak.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi 4 isim Ankara'ya geldi. 4 kişilik heyet, TBMM'deki görüşmelerinin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüşecek.

Benzin Yüklü Tanker Kazası: D-130 karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi Benzin Yüklü Tanker Kazası: D-130 karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi

Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti

Ayrıca TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Akar-10

Erdoğan ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs'ta resmi davetli olarak ABD'ye gidiyor. 9 Mayıs'ta yapılması planlanan ziyarette iki lider Beyaz Saray'da birayaya gelecekler. Gündemde kritik başlıklar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'le uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçen Temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir bir araya gelmişlerdi. İki lider ilk kez Oval Ofis'te buluşacak.

Kaynak: DHA