UNRWA: Gazze'de en az 2 çocuğun sıcaktan öldüğü yönünde haber aldık UNRWA: Gazze'de en az 2 çocuğun sıcaktan öldüğü yönünde haber aldık

Kanarya Adaları'nda görevli bilim ekibi, üzücü bir olayın ardından şaşırtıcı bir keşfe imza attı. Kıyıya vurmuş bir ispermeçet balinasının otopsisini gerçekleştiren ekip, balinanın midesinde 9.5 kilogram ağırlığında, yaklaşık 17 milyon 500 bin TL değerinde amber keşfetti.

Amber, Balinanın Ölümüne Yol Açtı

Araştırmacılar, bu değerli amberin balinanın sindirim sisteminde hasara yol açtığını ve ölümüne sebep olduğunu tespit etti.

Ismerpeçetbalina

Amber Satılacak, Gelir Yardım Amaçlı Kullanılacak

Las Palmas Üniversitesi'nden Adli Veterinerlik Patolojisi uzmanı Profesör Dr. Antonio Fernandez, amberin satışa çıkarılacağını ve elde edilen gelirin 2021'de La Palma Adası'nda meydana gelen volkanik patlamadan etkilenenlere yardım amacıyla bağışlanacağını duyurdu.

Amber Nedir?

Denizlerin derinliklerinde yaşayan ispermeçet balinaları tarafından üretilen amber, sindirilemeyen besin artıkları zamanla balinanın sindirim sisteminde birikerek oluşur. Balina tarafından dışarı atıldığında genellikle deniz yüzeyinde bulunan bu madde oldukça nadir bulunur.

Amberin Kullanım Alanları

Amber, parfümeri sanayisinde önemli bir yere sahiptir. Özgün kokusu ve parfümün kalıcılığını artıran alkol içeriği nedeniyle amber, kıymetli bir hammadde olarak kabul edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ