Kuraklık çeken ülkemizde son günlerde yağan yağmur ve yüksek yerlere düşen kar yağışı vatandaşın yüzünü güldürüyor. Tarımsal ürünlerde iklim değişikliklerine paralel kuraklık ve verimsizlik herkesin canına tak ettirdi. Fakat son haftalarda yurdun değişik bölgelerine yağan yağmur ve kar Türkiye için umut oldu.

Kar yağışı umut oldu

Kayak yapmak isteyip de kar yağışının yetersizliği yüzünden bir kaç senedir kayak yapamayan vatandaşlara gün doğdu. Yurdun birçok kayak merkezinde kayak için yeterli kar bulunuyor. Bu durumun turizmi hareketlendireceğini belirten uzmanlar son yağışlar hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu.   

Meteoroloji'den sevindiren haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, kayak merkezlerindeki kar kalınlığı Palandöken'de 140, Ergan'da 118, Hakkari'de 98, Kartalkaya'da 70, Sarıkamış'ta 55, Erciyes'te 20, Yıldız Dağı ve Yalnızçam'da 13, Ilgaz'da 12, Mersivan'da 10, Çambaşı ve Denizli'de 7, Gevaş ve Hesarek'te 6, Kop Dağı'nda 4, Uludağ'da 1 santimetre ölçüldü.

Bazı kayak merkezlerinde en düşük ve en yüksek hava sıcaklık tahminleri ise şöyle:

Merkez 02.01.2023 En düşük En yüksek
Palandöken S -5 0
Ergan S -4 1
Hakkari S -13 -1
Kartalkaya KY 0 1
Sarıkamış S -7 4
Erciyes HKY -3 5
Yıldız Dağı S 0 5
Mersivan PB -4 3
Çambaşı KY -2 5
Denizli SY 0 5
Gevaş PB -6 5
Hesarek S -2 1
Kop Dağı PB -4 3
Uludağ Y 2 6
Davraz KKY 0 5
Elmadağ HKY 1 8

(S: Sisli, KY: Kar yağışlı, HKY: Hafif kar yağışlı, PB: Parçalı bulutlu, SY: Sağanak yağışlı, Y: Yağışlı, KKY: Karla karışı yağmurlu)

Elazığ'da tehlikeli yolculuk: Kamyonun arkasına tutunarak yolculuk ettiler! Elazığ'da tehlikeli yolculuk: Kamyonun arkasına tutunarak yolculuk ettiler!

KAYNAK: A.A.

Editör: İlker Alpkaya