Yoğun kar yağışının görüldüğü 4 ilde eğitime bir gün ara verildi. Bu iller, Trabzon, Giresun, Hakkari ve Artvin olarak sıralandı.

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentin genelinde mahalle yollarının açık olduğu vurgulanarak, gece buzlanma riskine karşı alınan önlemler çerçevesinde Trabzon'daki ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde yarın sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilere tatil ilan edildi. Aynı gün, engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacak.

Hakkari Valiliği ise olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Giresun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında kar ve buzlanma riski nedeniyle yarın eğitime ara verildiği belirtildi. Aynı gün, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitimde olan öğrenciler de bir gün izinli sayılacak.

Artvin Valiliği ise olumsuz hava koşulları ve buzlanma riskine karşı tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilere tatil ilan edildiğini duyurdu.

Kaynak: AA