Sosyal medyada Karabük Üniversitesi adıyla açılan ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrenciler, siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV şüphesiyle hastaneye gittiğini öne sürdü.

İl Sağlık Müdürlüğü, kentte HIV ve HPV pozitif vakalarında artış olmadığını açıkladı.

Kuru otlar, İzmir'de bir kırsal mahallenin geçim kaynağı oldu Kuru otlar, İzmir'de bir kırsal mahallenin geçim kaynağı oldu

Karabük Üniversitesi

Karabük Üniversitesi’nden öğrencilere ait olduğu iddia edilen Instagram’daki ‘itiraf’ sayfasından yapılan ve Türk öğrencilerin, üniversitenin Afrikalı öğrencileriyle cinsel birliktelik yaşayıp daha sonra zührevi hastalıklara yakalandıklarını öne süren çok sayıda paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

‘Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası’ (kbuitiraf.et) isimli hesapta, öğrencilerin kimi HPV kimi de HIV şüphesiyle hastaneye gittiğini anlattı.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan ‘itiraf’ mesajlarında Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerin bu hastalıklarla ilgili belirti göstermediği ama taşıyıcı olabildikleri öne sürüldü.

Vakalarda artış görülmedi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan ve Karabük Üniversitesi resmi sosyal medya hesaplarından ‘kamuoyuna duyurudur’ notuyla paylaşılan açıklamada ise, kentte HIV ile HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddiaları yalanlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında, “İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Ayrıca sağlık sistemimiz kayıtsız girişle işlem yapılmasına izin vermemektedir” denildi

Kaynak: HABER MERKEZİ