Türkiye'de hava durumu önümüzdeki günlerde değişiklik gösterecek. Yarından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava sistemi ülke genelinde etkili olacak. Özellikle kıyı kesimlerde sağanak yağış, iç kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Bu durum, hafta sonu boyunca devam edecek.

Sıcaklıklar, hafta sonu itibarıyla mevsim normallerinin altına düşecek, soğuk bir hava dalgası etkili olacak.

Kar Yağışı-11

Trthaber'in haberine göre: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'de yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistem etkili olacak. Bu sistemin etkisiyle kıyı kesimlerde sağanak yağış, iç kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Kar Haber-2

Bu durum, önümüzdeki üç günlük süreçte devam edecek. Sıcaklıkların hafta sonu boyunca mevsim normallerinin altına düşeceği ve soğuk bir hava dalgasının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Harita 1-8

Bugün Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu geçecek. Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kıyı kesimlerde sağanak yağış, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur görülecek. Orta ve Doğu Akdeniz'de de sağanak yağış etkili olacak.

Harita 2-10

Yarın, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış görülecek. Bu yağışlar, Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak şeklinde olacak.

Kar Haber Ici 2-1

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Marmara'nın batısında ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşecek.

Kar Haber Ici-1

Yurt genelinde kar etkili olacak!

Hafta sonu yağışlı sistem etkisini sürdürürken, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kıyı Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri dışında kalan tüm bölgelerde kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak hafta sonundan itibaren azalarak mevsim normalleri altına düşmesi bekleniyor.

Kar Haberx

Üç büyük şehir için hava tahmini

Ankara'da yarın güney kesimlerde hafif kar yağışı görülecek. Cumartesi günü parçalı bulutlu, pazar günü ise kent genelinde kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklıkları yarın sıfırın altında 4 derece civarında seyredecek, hafta sonu ise sıfırın altında 2 ila 3 derece arasında değişmesi bekleniyor.

İstanbul'da yarın sağanak yağış, hafta sonu ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları yarın 8 derece civarında seyredecek, hafta sonu ise 6 ila 8 derece arasında değişiklik gösterebilir.

İzmir'de yarın yağış beklenmezken, hafta sonu şehrin kuzey kesimlerinde yağış görülecek. Hava sıcaklıkları yarın 14, hafta sonu ise 10-12 derece civarında seyredecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ