Millet İttifakı içerisinde yer alan Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin kendi aralarında bir ittifak kurmak istediklerini açıklayan Temel Karamollaoğlu, kurulacak ittifakın Saadet Partisi öncülüğünde olması gerektiğini istediklerini ancak diğer partilerin buna sıcak bakmadığını söyledi. 'DEVA bizde olsa ittifak kurulurdu, diyor. Buna ne diyorsunuz?' sorusuna çarpıcı bir yanıt veren Karamollaoğlu, “Tamam da böyle mantık olur mu? Yeni kurulmuş bir parti. Doğru dürüst AK Parti'den bile oy alamamış bir parti. Bana bunları söyletmeyin' yanıtını verdi.

'AK PARTİ'DEN OY ALAMAMIŞ BİR PARTİ'

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere günler kala Saat Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’ndan çok konuşulacak açıklamalar geldi. Haftalar önce DEVA ve Gelecek Partisi ile ittifak içinde ittifak kurmak istediklerini ancak Saadet Partisi liderliğinde olmasının kabul görmediğini söyleyen Karamollaoğlu, sunucunun “DEVA bizde olsa ittifak kurulurdu' diyor. Buna ne diyorsunuz?' sözleri üzerine öfkelenerek şunları söyledi:

Tamam da böyle bir mantık olabilir mi? Kendilerine bir baksınlar yeni kurulmuş bir parti. Doğru dürüst AK Parti’den oy bile alamamış bir parti. Bana bunları da söyletmeyin. Yirmi yıllık bir partiyi bırakacaksınız, Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanmış ve seçim kurullarında temsil edilme hakkı var, ama siz durun biz olalım. Bunu söylediler doğru ama ben garipsedim. Böyle bir mantık olabilir mi? Dolayısıyla bu yaklaşımdan dolayı olmadı. Şimdi kendi amblemleri dışında giriyorlar.

Editör: Ali Aydın