Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, D-130 Karayolu’nda meydana gelen trafik kazasında, benzin yüklü bir tanker kontrolden çıkarak önce üst geçit köprüsüne, ardından ise park halindeki araçlara çarptı. Kazanın etkisiyle tanker sürücüsü hafif yaralanırken, benzinin yola saçılması sonucu patlama riski nedeniyle bölge trafiğe kapatıldı ve çevredeki evler tahliye edildi.

Suriye'nin kuzeyinde 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi Suriye'nin kuzeyinde 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Kazanın Etkileri ve Alınan Önlemler

Kaza, D-130 Karayolu Yalova istikametinde seyir halindeyken meydana geldi. Tanker sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, araç önce refüjdeki demir korkuluklara, sonra üstgeçit köprüsünün ayağına ve park halindeki iki kamyonete çarptı. Çarpmanın şiddetiyle tanker çekicisi koparak karşı sokağa uçtu. Olay yerine hızla intikal eden sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, yaralı sürücüyü hastaneye ulaştırdı ve patlama riskine karşı önlemler aldı.

A W191462 02

Vatandaşların Yaşadığı Endişe

Kazanın ardından, polis ekipleri patlama riskine karşı D-130 Karayolu’nun her iki istikametini de trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri, patlama riskine karşı bölgeyi köpükle kapladı. Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar, yaşadıkları korku ve endişeyi dile getirdiler. Aysel Sütlüce ve Ömer Çengel gibi bölge sakinleri, polislerin anonsu üzerine hızla evlerini terk ettiklerini ve şu anda güvenli bir yerde beklediklerini ifade ettiler.

Durumun Güncel Gelişmeleri

Şehir merkezinden trafik akışının sağlandığı ve itfaiye ile polis ekiplerinin vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya devam ettiği bildirildi. Yetkililer, bölgedeki durumun kontrol altında olduğunu ve gerekli tüm önlemlerin alındığını belirttiler. Vatandaşların güvenliği için tahliye işlemlerinin sürdüğü ve bölgenin güvenli hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Kaynak: İHA