Günübirlik kiralık ev denetimi: 12 işletmeye ve 1 şahsa ceza Günübirlik kiralık ev denetimi: 12 işletmeye ve 1 şahsa ceza

1959 Yılından Bu Yana En Yüksek İkinci Sıcaklık

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bugün İzmir kent merkezinde hava sıcaklığı 30,2 dereceye kadar çıktı. Bu değer, 1938’den bu yana kaydedilen verilere göre kasım ayında en yüksek sıcaklığın 30,3 derece ile 1959 yılında ölçüldüğü kentte, 64 yıl sonra en yüksek ikinci sıcaklık olarak kayıtlara geçti.

Kentte hava sıcaklığı, Kemalpaşa Bağyurdu’nda 32,1 derece, Bayındır, Torbalı ve Tire’de 31 derece, Bornova’da 30,8 derece olarak ölçüldü. Kasım ayında uzun yıllar ortalama sıcaklığı 14,3 derece olan kentte mevsim normalinin epey üzerindeki hava sıcaklığı, vatandaşların da dikkatini çekti.

Lodos Etkili Oldu, Vatandaşlar Yazlık Giysileri Tercih Etti

Lodosun etkili olduğu kentte, bazı vatandaşlar yazlık giysileri tercih etti. Sokak ve caddelerde kısa kollu tişört, şort ve sandalet giyenler görüldü. Bazı vatandaşlar ise güneşli havanın tadını çıkarmak için sahil kenarında yürüyüş yaptı veya bisiklet sürdü.

Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde de yüksek seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı uyardı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)