Kastamonu'da yaşanan olayda, ticaretle uğraşan Ramazan Ahlatçıoğlu'nun hesabına yanlışlıkla 635 bin TL gönderildi. Paranın sahibi olan Bayram Kılıç isimli vatandaşın yanlışlıkla yaptığı transferi fark eden Ahlatçıoğlu, durumu bankaya bildirdi.

Paranın açıklama kısmının boş olması ve dekont üzerinde herhangi bir bilginin bulunmaması nedeniyle şüphelenen Ahlatçıoğlu, Kastamonu Adalet Sarayına giderek Cumhuriyet savcısıyla görüştü.

Adliyede tutanak tutturan Ahlatçıoğlu, paranın yanlışlıkla kendisine gönderildiğini ve iadesini yapmak istediğini belirtti.

Savcının talimatıyla tutulan tutanak sonrasında Ahlatçıoğlu, parayı sahibi Bayram Kılıç'a iade etti.

Açıklama kısmına bilgi notu önemli

Banka şubesinden yapılan iade öncesinde savcılıkla görüşen Ahlatçıoğlu, açıklama kısmının boş olması ve dekont üzerinde herhangi bir bilgi bulunmaması nedeniyle işlemi güvence altına aldı.

Ahlatçıoğlu, vatandaşlık görevini yerine getirerek parayı iade ettiklerini belirtirken, bu olayın art niyetli birisinin eline geçmesi durumunda yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti. Ayrıca, para transferlerinde açıklama kısmına detay eklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ahlatçıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tarz paraların bizler için bir önemi yok. İnsanların anlık dikkatsizliğinden ya da zafiyetinden kendi şahsımıza para geçirecek bir insan değiliz. Bizler de bu bilinçle iyi niyetimizden dolayı arkadaşımıza parasını iade ettik. Akabinde de arkadaşımız bizlere teşekkür etti. Bizler insanlık görevimizi yerine getirdik. Günümüz teknoloji çağı, yaptığımız tüm para transferlerini dikkatli bir şekilde yapalım. Ark niyetli kişilere de böyle fırsatlar vermeyelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA