Kastamonu’ya Dev Yatırım: 8,2 Milyar Liralık Proje

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kastamonu’da devam eden 25 karayolu projesi arasında öne çıkan Kırık Barajı Varyant Yolu hakkında bilgi verdi.

Projenin Özellikleri ve İlerleme Durumu

Kırık Barajı Varyant Yolu, 20,4 kilometre uzunluğunda ve bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tasarlandı. Projenin toplam yatırım bedeli 8,2 milyar lira olup, şu an itibarıyla %29,5 fiziksel gerçekleşme sağlandı.

Kastamonu’nun Potansiyeli ve Bakanlık Hedefleri

Bakan Uraloğlu, Kastamonu’nun turizm potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu ve hayvancılık, tarım, orman sanayi, madencilik, tekstil, turizm, enerji ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösterdiğini belirtti. Ulaşım ve iletişim altyapısının geliştirilmesine özel önem verdiklerini vurguladı.

İstanbul barajlarında son doluluk oranları İstanbul barajlarında son doluluk oranları

Ulaşım Altyapısına Yapılan Yatırımlar

2002 yılından bu yana Kastamonu’nun ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 53 milyar 930 milyon lira yatırım yapıldı. Bölünmüş yol uzunluğu 47 kilometreden 338 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğu ise 1 kilometreden 323 kilometreye çıkarıldı.

Kastamonu Havalimanı ve Diğer Gelişmeler

Kastamonu’nun 1959 yılından beri atıl durumda olan havalimanı yerine, 2013 yılında 1.5 milyon yolcu kapasiteli modern bir terminal binası inşa edildi. 2023 yılında 60 binin üzerinde yolcu Kastamonu Havalimanı’nı kullanarak seyahat etti.

Muhabir: AHMET ÇELİK