Kastamonu'da kayıp olarak aranan bir taksi şoförü, ormanlık alanda aracına 500 metre uzaklıkta ateşli silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Olayla ilgili olarak, son olarak ticari taksiye binen bir şüpheli jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Taksici Kastamonu

Kastamonu'da dün saat 11.00'den itibaren taksi şoförü Akif Eymür'den yakınlarından haber alınamadı. Eymür'ün yakınları tarafından yapılan kayıp ihbarı üzerine Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçerek çalışmalara başladı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Eymür'ün yakınları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, taksi şoförü Akif Eymür'ün kullandığı 37 T 6508 plakalı ticari taksi, Araç ilçesine bağlı Toygaören köyünde ormanlık alanda bulundu. Çevrede yapılan araştırma sonucunda, taksi şoförü Akif Eymür'ün aracından yaklaşık 500 metre uzaklıkta ormanlık alanda ateşli silahla vurulmuş halde cesedi bulundu.

Taksici Zanlı Kastamonu

Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin detaylı incelemelerinin ardından Akif Eymür'ün cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna nakledildi.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Araç ilçesinden son olarak ticari taksiye binen M.B.'yi cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan M.B., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesinin alınması için karakola götürüldü.

Gazze’de olup bitenleri, Müslümanların hali pür melalini tefekkür edelim Gazze’de olup bitenleri, Müslümanların hali pür melalini tefekkür edelim

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Araç ilçesinde, 37 T 6508 plakalı araçta taksi şoförü olarak çalışan Akif Eymür'ün 22 Nisan 2024 tarihinde kaybolması olayıyla ilgili olarak, Eymür'ün Araç ilçesinde ormanlık alanda ateşli silahla vurulmuş halde ölü olarak bulunduğu, yapılan çalışmalar sonucunda gasp ve kasten öldürme suçlarından şüpheli M.B.'nin yakalanarak gözaltına alındığı" ifade edildi. Açıklamada ayrıca, konuyla ilgili soruşturmanın Araç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak: İHA