İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-27" operasyonunda, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov yakalandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat birimiyle koordineli bir şekilde aranan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kazakistan tarafından "dolandırıcılık ve hırsızlık" suçlarından kırmızı ve sarı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov'un İstanbul'da gerçekleştirilen "Mahzen-27" operasyonunda yakalandığını açıkladı.

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik "Bozdoğan-31" operasyonlarında 38 şüpheli yakalandı Terör örgütü DEAŞ'a yönelik "Bozdoğan-31" operasyonlarında 38 şüpheli yakalandı

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Aziz milletimiz, her ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, hangi suçla aranırsa aransın, uluslararası organize suç örgütlerine ve uyuşturucu tacirlerine müsamaha göstermeyeceğimizi bilmesini isterim. Halkımızın huzurunu bozan her türlü suç örgütüyle mücadelede kararlıyız ve onları adaletin önüne çıkaracağız. Bu operasyonda emeği geçen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim onlara güç versin ve yollarını açık etsin. Milletimizin duaları her zaman onlarla."

Kaynak: HABER MERKEZİ