Kış temalı filmler sadece romantik komedilerden ibaret değil. Kült korku, aksiyon, dram, animasyon gibi birçok türde kışın izlenebilecek kaliteli filmler var. İşte IMDb puanlarına göre sıraladığımız, kışın izlenmesi gereken en iyi 13 film.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind | 8.3

images (58)

Jim Carrey ve Kate Winslet’ın başrollerini paylaştığı bu film, ayrılan bir çiftin birbirlerini unutmak için girdikleri bir süreci anlatıyor. Kışın karlı sokaklarda geçen sahneleriyle izleyiciye hem romantik hem de dramatik bir deneyim sunuyor. Film, 2004 yılında En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını kazandı.

The Thing | 8.2

Kastamonu'nun siyezi Orta Doğu pazarına açılacak Kastamonu'nun siyezi Orta Doğu pazarına açılacak

images (57)

John Carpenter’ın yönettiği bu kült korku filmi, Antarktika’da bir araştırma istasyonunda yaşanan korkunç olayları konu alıyor. Bir uzaylı yaratığın insanlara bulaşarak onların şeklini almasıyla başlayan dehşet, izleyiciyi buz gibi bir gerilime sürüklüyor. Film, korku sinemasının en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Fargo | 8.1

images (56)

Joel ve Ethan Coen kardeşlerin yönettiği bu film, Minnesota’da yaşayan bir araba satıcısının borçlarından kurtulmak için karısını kaçırtmasıyla başlayan bir suç öyküsünü anlatıyor. Film, kışın karla kaplı manzaraları ve siyah mizahıyla izleyiciyi hem güldürüyor hem de geriyor. Film, 1996 yılında En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu (Frances McDormand) Oscar’larını kazandı.

Into the Wild | 8.1

images (55)

Sean Penn’in yönettiği bu film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Film, toplumdan bıkan ve Alaska’ya doğaya dönmeye karar veren genç bir adamın maceralarını anlatıyor. Film, kışın vahşi doğasında hayatta kalmaya çalışan baş karakterin hem fiziksel hem de ruhsal yolculuğunu gözler önüne seriyor. Film, 2007 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Hal Holbrook) ve En İyi Film Müziği Oscar adaylıkları elde etti.

The Revenant | 8.0

images (54)

Alejandro González Iñárritu’nun yönettiği bu film, 1820’lerde Amerika’da yaşayan bir kürk avcısının hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Film, kışın acımasız koşullarında yaralı bir şekilde yoluna devam eden baş karakterin hem doğa hem de insanlarla olan savaşını gösteriyor. Film, 2015 yılında En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Leonardo DiCaprio) ve En İyi Sinematografi Oscar’larını kazandı.

The Hateful Eight | 7.8

images (53)

Quentin Tarantino’nun yönettiği bu film, Amerikan İç Savaşı sonrasında Wyoming’de kar fırtınasına yakalanan sekiz yabancının bir kulübede geçirdikleri gergin zamanları konu alıyor. Film, kışın soğuk atmosferinde geçen bir western filmi olarak izleyiciye hem aksiyon hem de diyalog zengini bir deneyim sunuyor. Film, 2015 yılında En İyi Film Müziği Oscar’ını kazandı.

Ice Age | 7.5

images (48)

Bu animasyon filmi, buzul çağında yaşayan bir mamut, bir kaplan ve bir tembel hayvanın bir insan bebeğini ailesine ulaştırmak için çıktıkları macerayı anlatıyor. Film, kışın buz gibi dünyasında geçen sevimli ve komik bir hikaye sunuyor. Film, 2002 yılında En İyi Animasyon Film Oscar adaylığı elde etti.

Uzak | 7.5

images (47)

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği bu film, İstanbul’da yaşayan bir fotoğrafçının, köyünden gelen kuzenini misafir etmesiyle başlayan bir dramı anlatıyor. Film, kışın kasvetli ve yalnız İstanbul’unda geçen bir insanlık portresi çiziyor. Film, 2002 yılında Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu (Muzaffer Özdemir ve Emin Toprak) ödüllerini kazandı.

Inside Llewyn Davis | 7.4

images (52)

Coen kardeşlerin yönettiği bu film, 1960’larda New York’ta yaşayan bir folk müzisyeninin hayatını anlatıyor. Film, kışın soğuk ve karlı şehrinde geçen bir müzikal dram sunuyor. Film, 2013 yılında Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü ve En İyi Ses Ödülü’nü kazandı.

Turist | 7.2

640x360-13

Ruben Östlund’un yönettiği bu film, İsveçli bir ailenin Fransız Alpleri’nde geçirdikleri tatili konu alıyor. Film, kışın kayak merkezinde yaşanan bir olayın aile içindeki ilişkileri nasıl etkilediğini gösteriyor. Film, 2014 yılında Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü kazandı.

Snowpiercer | 7.1

images (51)

Bong Joon-ho’nun yönettiği bu film, küresel ısınmayı durdurmak için yapılan bir deneyin sonucunda dünyanın buzul çağına girmesiyle başlayan bir bilim kurgu hikayesini anlatıyor. Film, kışın donmuş dünyasında hayatta kalan insanların bir tren içindeki sınıfsal mücadelesini gösteriyor. Film, 2013 yılında En İyi Film dahil olmak üzere 6 dalda Blue Dragon Film Ödülü’nü kazandı.

The Holiday | 6.9

images (50)

Nancy Meyers’in yönettiği bu film, aşk hayatlarında sorunlar yaşayan iki kadının ev değiştirmesiyle başlayan bir romantik komedi hikayesini anlatıyor. Film, kışın İngiltere ve Amerika’da geçen tatlı ve eğlenceli bir aşk filmi sunuyor. Film, 2006 yılında En İyi Film Müziği Altın Küre adaylığı elde etti.

I’m Thinking of Ending Things | 6.6

images (49)

Charlie Kaufman’ın yönettiği bu film, bir kadının erkek arkadaşıyla tanışmak için kışın karlı bir yola çıkmasıyla başlayan bir psikolojik gerilim hikayesini anlatıyor. Film, kışın kasvetli ve rahatsız edici atmosferinde geçen bir zihin oyunu sunuyor. Film, 2020 yılında En İyi Uyarlama Senaryo National Board of Review Ödülü’nü kazandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ