İzmir açıklarında 60 düzensiz göçmen kurtarıldı! İzmir açıklarında 60 düzensiz göçmen kurtarıldı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan bir limanda, Hong Kong bayraklı bir geminin kılavuz kaptan nezaretinde limana yanaşma sırasında meydana gelen bir kaza sonucunda vinçler devrildi ve zarar gördü. Geminin yaptığı manevra sırasında vinçlere çarpması sonucu yaşanan bu olay, limanda önemli hasarlara neden oldu.

Körfez ilçesindeki limanda meydana gelen olayın ardından sağlık ve itfaiye ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Şans eseri herhangi bir yaralanma yaşanmazken, limandaki vinçlerde önemli hasarlar meydana geldiği tespit edildi.

Can kaybı ve yaralı yok!

Vali Seddar Yavuz, yabancı bandıralı bir geminin limana yanaşma esnasında vinçlere çarpması sonucu meydana gelen kaza hakkında açıklamalarda bulundu.

Yavuz, ilk incelemelere göre herhangi bir yaralananın olmadığını ve çevreye herhangi bir zararın meydana gelmediğini belirtti. İncelemelerin sürdüğünü belirten Yavuz, limandaki çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Limandaki hasar havadan görüntülendi

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Evyapport limanında meydana gelen olayın ardından oluşan hasar, dronlar tarafından havadan görüntülendi. Seyir halindeki yabancı bandıralı bir geminin duramaması sonucu limana yanaşma esnasında, liman üzerinde bulunan 3 kule vince çarpmasıyla yaşanan olayda, vinçler domino etkisiyle sırayla devrildi.

Bu durum büyük gürültüyle gerçekleşirken, olay yerine hızla ulaşan ekipler, herhangi bir yaralanma olup olmadığını belirlemek üzere bölgede inceleme başlattılar.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, liman sahası ve vinçlerin üzerine devrilen konteynerde büyük hasar meydana geldi. Dronlarla çekilen görüntülerde, ezilmiş konteynerlerin yanı sıra liman sahasında da ciddi hasarların olduğu görüldü.

Kaynak: İHA