Olay, 15 Mayıs 2022 tarihinde, Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, Kıvanç Uman, kız arkadaşıyla konuşan Y.K. ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgaya, Y.K.'nin arkadaşları H.M.K., Y.A., Y.S.K. ve A.B.K. de dahil oldu. Kıvanç Uman, 4 kişinin saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Saldırganlar ise olay yerinden kaçtı. Kıvanç Uman, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ancak, genç öğrenci, 4 gün sonra yaşamını yitirdi.

A W129129 03

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Olayın ardından polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Kıvanç Uman’ı ölüme götüren kavga anının görüntülerine ulaşan polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Yapılan operasyonla, H.M.K., Y.K., Y.A., Y.S.K. ve A.B.K. gözaltına alındı.

A W129129 10

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden H.M.K., Y.K. ve Y.A. “kasten öldürme” suçundan tutuklanırken, Y.S.K. ve A.B.K. ise “azmettirme” suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

Kaynak: İHA