Tır şoförünü rehin aldı, otoyola kaçtı

Olay, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Çeşitli suçlardan aranan Fatih B. isimli şahıs, bir tır şoförünü silahla tehdit ederek rehin aldı. Şahıs, rehin aldığı tır şoförüyle birlikte Kocaeli Kuzey Marmara Otoyolu’na doğru kaçmaya başladı. Şahsın kaçtığı ihbarı üzerine polis ve jandarma ekipleri harekete geçti.

Polis ve jandarma ekipleri operasyon düzenledi

Şahıs, Kocaeli’nin Körfez ilçesi Kocaeli Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul mevkiine geldiğinde yolu kesen polis ve jandarma ekipleriyle karşılaştı. Şahıs, ekiplere silahla ateş açarak direndi. Şahıs, kendisini ikna etmeye çalışan ekiplere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istediğini söyledi. Ekiplerin ikna çabaları sonuç vermeyince İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya devreye girdi. Bakan Yerlikaya, şahıs ile telefonla görüştü ve teslim olması için ikna etti. Şahıs, önce rehin aldığı tır şoförünü serbest bıraktı, ardından silahını bırakarak dışarı çıktı. Ekipler, şahsı gözaltına aldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.

Rehine krizini sosyal medyadan yayınladı

Öte yandan şahıs, yaşadığı rehine krizini sosyal medya hesabından canlı olarak yayınladı. Şahıs, yayında polis ve jandarma ekiplerine hakaretler savurdu, kendisini izleyenlere mesajlar gönderdi. Şahsın yayını, teslim olduktan sonra sona erdi.

Editör: Harun Reşit Akçay