Ankara'yı sağanak ve dolu vurdu! Yollar göle döndü-İzle Ankara'yı sağanak ve dolu vurdu! Yollar göle döndü-İzle

Kocaeli’nde baba-oğulun evleri yandı

Kocaeli’nin Derince ilçesinde, baba Sebahattin Çakır ile oğlu Zafer Çakır’ın yan yana bulunan evleri, çıkan yangında tamamen kül oldu. Yangın sırasında evde uyuyan Zafer Çakır ve küçük çocuğu, baba Sebahattin Çakır tarafından son anda kurtarıldı. Polis, yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Yangın, Çenedağ Mahallesi’nde çıktı

Yangın, saat 23.00 sıralarında, Çenedağ Mahallesi Köşk Sokak’ta meydana geldi. Sebahattin Çakır’a ait tek katlı evde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, kısa sürede büyüyerek, bitişiğindeki oğlu Zafer Çakır’ın evine de sıçradı. Yangını fark eden Sebahattin Çakır ile eşi, evden çıkarak, gece vardiyasından gelip evde küçük çocuğu ile uyuyan Zafer Çakır’ı uyandırdı. Baba-oğul, evlerini terk ederek, canlarını zor kurtardı.

İtfaiye ekipleri müdahale etti

Çevredekilerin haber vermesi üzerine, olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan iki evi söndürmek için müdahale etti. Yangın, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında, iki ev de kullanılamaz hale geldi. Aile ise çaresizce evlerinin yanışını izledi.

Polis inceleme başlattı

Yangınla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma yaptı. Yangında yaralanan olmazken, baba-oğulun mağduriyetinin giderilmesi için ilgili kurumlarla irtibata geçildiği öğrenildi.

Kaynak: İHA