Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, askeri silah envanterinde bulunan milyonlarca mermi, binlerce el bombası ve bazı füzelerin kaybolduğunu açıkladı. Petro, kaybolan mühimmatın sorumlusunun yolsuzluk olduğunu belirtti.

ntv.com.tr'in haberine göre; Petro, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanıyla birlikte yaptığı ortak açıklamada, orduya ait bir milyondan fazla mermi, binlerce el bombası ve bazı füzelerin kaybolduğunu duyurdu. Kayıp mühimmatın istatistiklerinin, askeri üslerde gerçekleştirilen son denetimlerde ortaya çıktığını belirtti.

Petro, Kolombiya'nın merkezindeki Tolemaida ve La Guajira eyaletindeki iki askeri üssün stoklarında 1,3 milyondan fazla 5,56 mm'lik mermi eksik olduğunu açıkladı. Ayrıca, diğer kalibrelerden yüzbinlerce mermi ile binlerce el bombası ve havan mermisi, 550 roketatar, İsrail'de üretilen iki Spike füzesi ve 37 Nimrod füzesinin de kaybolduğunu belirtti.

Pedro, yargı makamlarının konuyu araştırdığını ve güvenlik güçleri içindeki her türlü yolsuzluk ağının dağıtılması emrini verdiğini bildirdi. "Bu tür eksiklikleri açıklamanın tek yolu, silahlı kuvvetlerde ve sivillerde, Kolombiya devletinin yasal silahlarını kullanarak silahların kitlesel ticarileştirilmesine adanmış ağların uzun süredir var olmasıdır" dedi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti: "İsrail, Cibaliya'da okulları ve barınma merkezlerini kasıtlı hedef alıyor" Gazze'deki Filistin Hükümeti: "İsrail, Cibaliya'da okulları ve barınma merkezlerini kasıtlı hedef alıyor"

Başkan, silahların Kolombiyalı silahlı gruplara gittiğini ve Haiti'ye kaçırılmış ya da uluslararası silah karaborsasına konmuş olabileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ