Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli personel alımı için tercih süreci 25 Ocak 2024 tarihinde sona erdi. Tercihlerini yapan adaylar, KPSS 2024/3 sonuçlarını merakla bekliyor. ÖSYM, sonuçların ne zaman açıklanacağına dair henüz bir duyuru yapmadı ancak şubat ayı içinde sonuçların ilan edilmesi bekleniyor.

ÖSYM, KPSS 2024/3 tercih kılavuzunu 19 Ocak 2024 tarihinde yayımlamıştı. Kılavuza göre, MEB’in sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilen adayların atama işlemleri ilgili kurum tarafından yapılacak. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecek. Yerleştirme bilgileri, ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecek. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek.

YERLEŞEN ADAYLAR GEREKLİ BELGELERİ TESLİM ETMEK ZORUNDA

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacak. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar, atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracak. Atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğrenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ