Olay, 10.25 sıralarında Küçükçekmece İnönü Mahallesi Maslakçeşme İETT durağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kişi, Davut Kaya yönetimindeki Atakent-Bakırköy seferini yapan İETT otobüsüne binmek istedi. Durakta duran otobüse binen şahıs "neden arka kapıları açmıyorsun" diyerek şoföre bağırıp hakaretler etti.

Saldırı Maslakçeşme Durağında Gerçekleşti

2 durak sonra Maslakçeşme durağında inen şahıs, hırsını alamayarak otobüsün aynasını yumruklayıp sileceklerini ve camını kırdı. Otobüs şoförü Kaya, cam kırıklarının üzerine gelmesiyle hafif şekilde yaralandı. Kaya, kendi imkanlarıyla hastaneye gitti.

Erdoğan ABD Kongresi'ne ve Netanyahu'ya tepki gösterdi: Katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi Erdoğan ABD Kongresi'ne ve Netanyahu'ya tepki gösterdi: Katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi

A W181065 03

Polis Olay Yerine Sevkedildi

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edilirken, saldırgan ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Kaya, olay sonrası emniyete giderek saldırgandan şikayetçi oldu.

Otobüs Şoförü Davut Kaya Olayı Anlattı

Olay anını anlatan otobüs şoförü Davut Kaya, şunları söyledi:

"Yolcu olarak vatandaş arabaya binip 'neden arka kapıları açmıyorsun' dedi. Araç zaten doluydu. Ben de 'arka kapı inmek için, ön kapıdan bineceğiz, arkaya doğru ilerleyeceğiz' dedim.

Daha sonra inen yolcular ile beraber o şahıs da indi. Hakaretler, küfürler etti. Araç dolu olduğundan dolayı 2 durak yolcu almadık devam ettik. Maslakçeşme durağına geldik. Aşağı indi önce aynamızı yumrukladı, sonrasında arabanın silecek camını kopardı.

Hastaneye giderek darp raporunu aldık. Karakola da gittim şikayetçi oldum. Artık durumu yetkililere bildirdik."

Soruşturma Başlatıldı

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganın bulunması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: İHA