Bu izler, White Sands bölgesinde keşfedildi ve 2021 yılında ortaya çıkan bu keşif, bilim dünyasında büyük bir ilgi uyandırmıştı.

Trthaber'in haberine göre; Yapılan yeni çalışmada, 2021'deki bilim insanlarının da dahil olduğu bir ekip, bu tartışmalı tarihi doğrulamak için daha ayrıntılı bir tarihleme yöntemi kullandı. Sonuç olarak, bu antik ayak izlerinin en az 21 bin 500 yıl öncesine dayandığı kesinleştirildi.

Orijinal tarihleme, Ruppia cirrhosa adı verilen bir su bitkisinin fosilleşmiş tohumlarının radyokarbon tarihlemesine dayanıyordu. Ancak, yeni çalışma, bu tarihi bağımsız bir şekilde doğruladı.

Husiler, Kızıldeniz’de iki gemiyi vurdu: Petrol tankerinde yangın çıktı Husiler, Kızıldeniz’de iki gemiyi vurdu: Petrol tankerinde yangın çıktı

Araştırmanın başında bulunan ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'ndan Jeolog Kathleen Springer, "Orijinal tarihlemelerimize ve güçlü jeolojik, hidrolojik ve stratigrafik kanıtlara güveniyorduk, ancak bağımsız bir tarihlemenin kritik öneme sahip olduğunu biliyorduk" dedi. Ayrıca, yeni tarihlemelerin, son Buzul Maksimum döneminde Kuzey Amerika'da insanların varlığını desteklediğini belirtti.

Bu önemli keşif, Science dergisinde yayınlandı ve Kuzey Amerika'nın yerli halkının çok daha eski tarihlerden itibaren bu topraklarda yaşadığını gösteriyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)