Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saatle 06.53'te Japon Denizi yönüne balistik füze ateşlediği belirtildi.

Açıklamada, orta menzilli olduğu tahmin edilen füzenin Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin 100 kilometre yüksekliğe ulaşabildiğini ve havada yaklaşık 650 kilometre mesafe kat ederek Japon ulusal egemenlik bölgesinin dışına düştüğünü belirtti.

AB terör listesini güncelledi AB terör listesini güncelledi

Deniz ve hava unsurlarında herhangi bir hasar tespit edilmediği ifade edildi, ancak Kuzey Kore'nin füze denemesi bölgede dikkatle izlenmeye devam ediliyor.

Uluslararası bir sorun!

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, füze denemesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini belirterek sert bir tepki gösterdi.

Kişida, "Bu, sadece ülkemizin güvenliğini değil, aynı zamanda bölgesel ve uluslararası toplumun güvenliğini de etkileyen bir sorundur ve kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Japon Başbakanı, Kuzey Kore'nin füze tehditlerine karşı halkın güvenliğini sağlamak için ülkesinin ABD ve Güney Kore ile işbirliğini sürdüreceğini vurguladı.

ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDOPACOM), Kuzey Kore'yi "yasa dışı ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerden kaçınmaya" çağırdı.

Kaynak: AA