Azerbaycan'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcisi Karabağ, son 16 turunda Almanya'nın Bundesliga lideri Bayer Leverkusen ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Ntvspor'un haberine göre: İlk maçı 2-2 berabere tamamladıktan sonra, Bayer Leverkusen ikinci maçta 2-0 geriye düştü. Ancak, son dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Bu galibiyetle birlikte Bayer Leverkusen, yenilmezlik serisini 36 maça çıkardı.

Karabağ iki farkı koruyamadı

Karabağ, 2-2 berabere biten ilk maçın ardından Bayer Leverkusen karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, 10 kişi kalarak farkı koruyamadı.

Karabağ'ın 58. dakikada Zoubir ve 67. dakikada Juninho ile bulduğu goller ise takımını öne geçiren anlardı.

Karabağ'da Cafarquliyev'in 62. dakikada kırmızı kart görmesiyle sahada eksik kalan ekip, Bayer Leverkusen'in 72. dakikada Frimpong'un golüyle farkı bire indirmesine engel olamadı.

Son dakikalarda ise Bayer Leverkusen, 90+3. ve 90+7. dakikalarda Schick'in golleriyle inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak maçı 3-2 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Leverkusen'in serisi 36'ya çıktı

Bu sezon Xabi Alonso'nun yönetimindeki Bayer Leverkusen, Avrupa'da en formda takım olarak dikkat çekiyor. Takım, tüm kulvarlarda oynadığı 36 maçta henüz yenilgi yüzü görmedi. Bundesliga'da 24 maçta 20 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Leverkusen, Avrupa Ligi'nde de grup aşamasını 6'da 6 yaparak geçmişti.

Son 16 turundaki iki maçta da mağlubiyet yaşamayan Leverkusen, bu sonuçlarla toplamda 36 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmeyi başardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ