Lewandowski’nin dedesi Bolesław Lewandowski kimdir?

Robert Lewandowski’nin dedesi Bolesław Lewandowski, 1956 yılında Polonya Halk Cumhuriyeti’nde bir grup subayla birlikte Demokratik Sol İttifak hükümetine karşı bir darbe planladı. Bu plan, Dokuz Subayı Olayı olarak bilinir. Darbe girişimi, hükümet tarafından önceden fark edildi ve darbeciler yakalandı. Bolesław Lewandowski dahil dokuz subay, yargılandıktan sonra idam cezasına çarptırıldı ve 1957 yılında asılarak infaz edildi.

Lewandowski, dedesinin bu olayla ilgili hiçbir şey bilmediğini söyledi. Lewandowski, dedesinin adını taşıyan bir dövme yaptırdığını ve onun anısını yaşatmak istediğini ifade etti. Lewandowski, dedesinin hayatının futbol kariyerine de ilham verdiğini ve onun için oynadığını dile getirdi.

Lewandowski Barcelona’ya transfer oldu

Robert Lewandowski, Bayern Münih’te mutlu olmadığını ve Barcelona’ya gitmek istediğini açıkladı. Polonyalı yıldız, Bayern Münih yönetiminin kendisini anlamadığını ve yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu söyledi. Barcelona, 33 yaşındaki golcü için Bayern Münih’e 45 milyon euro artı 5 milyon euro bonus ödemeyi kabul etti.

Lewandowski, Barcelona ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı ve Miami’de basın toplantısı düzenledi. Lewandowski, “Gol atmayı çok seviyorum. Futbolun kazanan tarafında olmak istiyorum ve bunun için buradayım. Çok çalışacağız ve takımımız çok yetenekli” dedi.

Lewandowski’nin eski menajeri şok etti

Robert Lewandowski’nin transferiyle ilgili eski menajeri Cesari Kucharski, ilginç bir iddiada bulundu. Kucharski, Lewandowski’nin İngiltere’ye gitmekten korktuğunu ve yağmur bahanesi kullandığını söyledi. Kucharski, “Robert hep İngiltere’de çok yağmur yağdığını ve oraya gitmek istemediğini söylerdi. Bu biraz çocukça bir bahane gibi geliyor ama bence gerçek sebep başkaydı. Robert, Almanya’daki performansını ve etkinliğini İngiltere’de sürdüremeyeceğinden korkuyordu” dedi.

Lewandowski’nin Bayern Münih karnesi

Robert Lewandowski, Bayern Münih kariyerinde çok başarılı bir performans gösterdi. Polonyalı santrafor, Bundesliga devinde 375 maçta forma giydi. 33 yaşındaki golcü bu süreçte rakip fileleri 344 kez havalandırdı. Lewandowski takım arkadaşlarına 72 gol pası verme başarısı gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ