İstanbul'da gerçekleştirilen "Mahzen-34" operasyonu, Sezai Gülmez'in liderliğini yaptığı organize suç örgütünün çökertilmesine yol açtı. Operasyon kapsamında, örgüt üyelerinden oluşan 9 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda, Sezai Gülmez'in liderliğini yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik "Mahzen-34" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Şüphelilerin, örgüt kurarak suç işlemek, kasten adam öldürmeye teşebbüs, iş yerlerine molotofkokteyli ve silahlı saldırılar düzenlemek, genel güvenliği tehlikeye sokmak, 6136 sayılı kanuna aykırı davranmak, tehdit ve mala zarar vermek gibi suçları gerçekleştirdikleri belirlendi.

Operasyonda, elebaşının da içinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalanırken, 3 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte çok sayıda şarjör ve fişeğe el konuldu.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 1 ölü 1 yaralı Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 1 ölü 1 yaralı

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Kaynak: HABER MERKEZİ