Limonlar uzun süre kalamıyor. Limonlardaki küfün engellemesi nasıl mümkün? İşte detaylar...

Günlük yaşamda sıkça kullanılan limonların, bozulmadan ve küflenmeden aylarca saklanabilmesinin sırrı çözüldü. Son yapılan araştırmalar, limonların dayanıklılığını artıran basit bir yöntemi gün yüzüne çıkardı, bu da evlerde ve marketlerde gıda israfını önemli ölçüde azaltabilir. İşte limonlarınızı aylarca saklamanın sırrı...

Limonlarınız asla ziyan olmayacak! Küf ve bozulma engelleniyor

Küfleyen limonun sırrı

Akşam'da yer alan habere göre alacağınız tedbirlerle limonun saklama ömrü uzuyor. Limonlarınızı bütün olarak buzdolabında saklayın: Özellikle sıcak hava koşullarında limonları bütün olarak buzdolabında saklamak, bozulmalarını önleyebilir. Plastik poşetlere sararak buzdolabının orta rafına yerleştirmek, limonların ömrünü uzatabilir.

Limonlarınız asla ziyan olmayacak! Küf ve bozulma engelleniyor

Limonlarınız asla ziyan olmayacak! Küf ve bozulma engelleniyor© Akşam tarafından sağlanmıştır

Kesilmiş limonları plastik ambalajla sarmak: Eğer limonlarınızı hemen kullanmayacaksanız, kesilmemiş halde saklamak daha iyidir. Eğer kesilmişse, yarısını plastik ambalajla sararak su kaybetmelerini engelleyebilir ve yaklaşık 3 gün boyunca taze tutabilirsiniz.

Mantının balıklısı olur mu? demeyin; Hanımlar kolları sıvadı ve  balıklı mantı üretimi başladı Mantının balıklısı olur mu? demeyin; Hanımlar kolları sıvadı ve balıklı mantı üretimi başladı

Limon suyunu sıkarak saklamak: Limon suyunu sıkmadan önce, limonları buzdolabında saklamak yerine suyunu sıkarak saklamak daha pratik olabilir. Bu sayede su kaybı yaşanmaz ve limon suyu daha uzun süre taze kalır.

Limonlarınız asla ziyan olmayacak! Küf ve bozulma engelleniyor

Limon suyunu cam kavanoza ya da şişeye sıkarak saklamak: Limon suyunu uzun süre korumanın bir yolu da, suyunu sıktıktan sonra cam bir kavanoza veya şişeye aktarmaktır. Bu şekilde, limon suyu buzdolabında ağzı sıkıca kapatılmış bir kapta muhafaza edilebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ