WhatsApp'a yeni özellik: Sohbet balonlarının rengi değiştirilebilecek WhatsApp'a yeni özellik: Sohbet balonlarının rengi değiştirilebilecek

Profesyonellerin iş ve çalışan aradığı, network kurduğu ve kariyer tavsiyeleri aldığı LinkedIn platformuna 3 yeni kelime tabanlı oyun eklendi. Oyunlar şu an için sadece İngilizce dil seçeneğiyle sunuluyor. Günde bir kez oynama imkanı sunulan oyunlarda puanlar takip edilebiliyor ve diğer kullanıcılarla karşılaştırılabiliyor.

Oyunlar Neden Eklendi?

LinkedIn, bu oyunları "zihin egzersizi" olarak nitelendiriyor. LinkedIn Başkan Yardımcısı ve Baş Editörü Dan Roth, ilk bulmacalardan ilham aldıklarını belirterek, "Bu oyunlar sadece eğlendirmek için değil, aynı zamanda farklı düşünmenizi ve ağınızla iletişim kurmanızı sağlamak için tasarlandı." açıklamasında bulundu.

Nasıl Oynanır?

Oyunlara erişmek için linkedin.com/games/ [geçersiz URL kaldırıldı] adresine gitmek yeterli. Burada Pinpoint, Crossclimb ve Queens isimli üç oyun karşımıza çıkıyor. Pinpoint'te kelimelerden kategori tahmin etme, Crossclimb'de kelimeleri bir harf değiştirerek ilerleme ve Queens'te ise mayın tarlası ve sudoku karışımı bir mantık oyunu oynama imkanı sunuluyor.

Puanlar ve Seriler

Oyunlardaki yüksek puanlar, arkadaşlarla paylaşılabiliyor. Ayrıca, oyun sistemi düzenli olarak girip girmediğimizi de takip ediyor. Bu sayede, serilerini devam ettirmek isteyen kullanıcıların oyunu daha sık kullanması teşvik ediliyor.

The New York Times Benzer Bir Uygulama Çıkarmıştı

The New York Times daha önce benzer kelime oyunları içeren bir uygulama geliştirmişti. LinkedIn'in ise ayrı bir uygulama çıkarma planı bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ