Manchester City ile Liverpool Etihad Stadyumunda karşı karşıya geldi. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 1-1'lik eşitle sona erdi. 

Haaland attığı golle Premier Lig tarihine geçti

Mücadelenin ilk yarısında Nathan Ake'nin asistinde sahneye çıkan Erling Haaland, fileleri havalandırarak Manchester City'yi öne geçirdi. Bu golle birlikte Haaland, Premier Lig tarihinde 50 gole en az maçta ulaşan futbolcu unvanını elde etti.

Mücadelinin ilk 45 dakikası Manchester City'nin 1-0'lık üstünlüğü ile geçildi.

Başakşehir, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini aldı Başakşehir, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini aldı

Liverpool beraberliği Trent Alexander-Arnold ile yakaladı

İkinci yarının büyük bir bölümünde skor değişmezken, Liverpool 80. dakikada Trent Alexander-Arnold'ün attığı golle eşitliği sağladı. Bu golle birlikte mücadele 1-1 berabere tamamlandı.

23 maçlık seri sona erdi

Manchester City, bu sezon evindeki maçlarda gösterdiği etkileyici performansla dikkat çekmişti. Liverpool karşısında alınan beraberlikle birlikte, evindeki 23 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Zirve mücadelesi nefes kesiyor

Liverpool M.City'den deplasmanda çıkardığı 1 puanla zirve takibini sürmeye devam etti. 1-1'lik skor sonrası Manchester City puanını 29'a yükseltirken, Liverpool ise 28 puanda kaldı. Ligde 30 puanlı Arsenal lider durumda bulunuyor.

86 yıllık gelenek bozulmadı

Premier Lig'de son yıllara damgasını vuran Manchester City-Liverpool rekabetinde Manchester City, rakibini ligde uzun süredir üst üste iki kez mağlup edemiyordu. En son 86 yıl önce iki kez üst üste galip gelen Manchester City, bu seriyi Liverpool karşısında yine bozamadı.

Kaynak: AA