TFF’den Fenerbahçe’nin süper kupa maçı cezasına indirim! TFF’den Fenerbahçe’nin süper kupa maçı cezasına indirim!

Xabi Alonso'nun kararı sonrası Liverpool B planı devrede

Liverpool'un teknik direktör adaylarından biri olarak gösterilen Xabi Alonso, Bayer Leverkusen'deki kalmayı tercih etti. Bu gelişme sonrasında Liverpool'un teknik direktör arayışı, Sporting Lizbon'un hocası Ruben Amorim'e yöneldi.

Jürgen Klopp'un sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacağını açıklamasının ardından, İngiliz ekibi teknik direktör arayışlarına başladı. Listenin ilk sırasında Xabi Alonso bulunuyordu.

Xabi Alonso'dan kalma kararı!

Times'ta yer alan habere göre, Xabi Alonso'nun 1 yıl daha Bayer Leverkusen'de kalma kararı aldığı bildirildi. İspanyol yıldızın bu kararını kısa süre içinde açıklayacağı vurgulandı. Ayrıca, 2025 yılında Xabi Alonso'nun sözleşmesindeki serbest kalma maddesinin de yürürlüğe gireceği belirtildi.

Liverpool B planına yöneldi

Yaşanan bu gelişmenin ardından Liverpool, Xabi Alonso'nun Bayer Leverkusen'de kalma kararı alması üzerine rotasını Ruben Amorim'e çevirdi. Ünlü transfer uzmanı Fabrizio Romano, Sporting'i çalıştıran 39 yaşındaki Portekizli teknik adamın, Liverpool'un en güçlü adaylarından biri olduğunu belirtti.

Ruben Amorim

Sporting'i 4 yılı aşkın bir süredir çalıştıran Amorim, Portekiz ekibiyle çıktığı 202 maçta 141 galibiyet, 30 beraberlik ve 31 yenilgi alarak maç başına ortalama 2.24 puan elde etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ