Beşiktaş yönetimi, Fernando Santos ile yollarını ayırdıktan sonra takımı sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe'ye emanet etti. Şimdi ise gelecek sezon için yeni bir teknik direktör arayışı devam ediyor.

Pepijn Lijnders 1

Sabah'ın haberine göre; Liverpool'da Jürgen Klopp'un yardımcılığını üstlenen Pepijn Lijnders'in, Beşiktaş'a teknik direktör olarak önerildiği iddia ediliyor.

Pepijn Lijnders 2

2018'den bu yana Jürgen Klopp'un yanında görev yapan Hollandalı, sezon sonunda İngiliz ekibine veda edecek olan Alman hocanın ardından teknik direktörlük kariyerine adım atmayı planlıyor.

Pepijn Lijnders 3

Bu isim daha önce Paulo Fonseca ve Brendan Rodgers gibi antrenörlerle birlikte çalışmış ve NEC Nijmegen gibi Hollanda'daki takımlarda 22 maçlık bir teknik direktörlük deneyimi yaşamıştı.

Pepijn Lijnders 4

Lijnders'a Beşiktaş Başkanı Arat ve yönetim kurulu tarafından öneri getirilirken, Liverpool'daki ekibin tamamının Beşiktaş'a geçebileceği de ifade edildi. Beşiktaş yöneticileri henüz resmi bir adım atmazken, Pep ile ilgili değerlendirmelerin devam ettiği belirtildi.

Pepijn Lijnders 6

Ayrıca, gelecek sezon için Ajax'ın da Pepijn Lijnders'i takımın başına getirmek istediği belirtildi. Hatta, uzun yıllar Liverpool forması giyen ve şu anda Ajax'ta kariyerine devam eden Jordan Henderson'ın da bu süreçte rol aldığı ifade edildi.

Pepijn Lijnders 7

Pepijn Lijnders'in CV'si

20 yaşında PSV'nin altyapısında çalışma antrenörü olarak kariyerine başlayan Pep, daha sonra Porto U19 takımında benzer bir rol üstlendi. Porto'da A Takım ile de çalışarak Fonseca'nın ekibinde yer aldı. Sonrasında 2014 yılında Liverpool'un U18 takımının antrenörlüğünü üstlenen Hollandalı teknik adam, daha sonra Klopp'un ekibine katıldı.

Pepijn Lijnders 5

Türkiye'nin ilk futbolcusu Fuat Hüsnü Bey ve Black Stocking Kulübü Türkiye'nin ilk futbolcusu Fuat Hüsnü Bey ve Black Stocking Kulübü

2015-2018 yılları arasında Klopp ile çalıştıktan sonra NEC Nijmegen'e yarım sezonluk bir dönem için teknik direktör olarak gitti. Ancak 2018 yazında Liverpool'a geri döndü ve o günden itibaren kesintisiz olarak Alman teknik adamın yardımcılığını üstlendi.

Klopp, Lijnders'ı sadece bir yardımcı antrenör değil, aynı zamanda ikinci teknik adam olarak görüyor. Ayrıca oyuncular arasında da son derece sevilen bir isim olduğu belirtiliyor. Genç yaşından itibaren antrenörlük yapan ve futbol üzerine kitaplar yazan Pep, artık kendi teknik adamlık kariyerine odaklanmak istiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ