Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, deprem saat 10.48'de gerçekleşti ve yerin yaklaşık 13,9 kilometre derinliğinde oldu.

Sarsıntı sonrasında bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden çıkarak açık alanlara geçtikleri görüldü.

Olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Malatya Doğanşehir’de 4,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, deprem nedeniyle kent halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şu ana kadar 112 Komuta Merkezine herhangi bir olumsuz ihbarı alınmadığını belirten Yazıcı, "Şu an için herhangi bir olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor" diye konuştu.

Lastikçiye silahlı saldırı sırasında aracıyla yoldan geçerken vurulan kadın hayatını kaybetti Lastikçiye silahlı saldırı sırasında aracıyla yoldan geçerken vurulan kadın hayatını kaybetti

Taramalar sürüyor

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Doğanşehir ilçesinde saat 10.48’de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

Kaynak: AA