Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu'nun kabineye atadığı bakan adaylarına yönelik güven oylamasına muhalefetin karşı çıkmasıyla meclis oturumu karıştı.

Muhalefetteki Maldiv Demokrat Partisi (MDP), Muizzu'nun kabinesinde yer alacak bakan adaylarına güven oylaması yapılmasına karşı çıkarak iktidarın tepkisini çekti. İktidar partisi ve ortağı Ulusal Halk Kongresi ile Maldivler İlerici Partisi (PPM-PNC) milletvekilleri, muhalefetin bu hamlesine karşı meclis oturumunu engellemeye çalıştı.

Parlamentoda yaşanan gerginlikte, PPM-PNC milletvekilleri kürsüde vuvuzela çalarken, daha sonra MDP milletvekilleriyle aralarında arbede yaşandı. Görüntülere yansıyan olaylarda milletvekilleri birbirine girerek kavga etti ve yaralanan bir milletvekili hastaneye kaldırıldı.

MDP ve diğer demokratik partilerin, Muizzu'nun görevden alınması için önerge sunmaya hazırlandığı ve bu doğrultuda imza topladığı bildirildi.

Muizzu'nun, Hindistan'a karşı tutumu da tartışma yaratıyor. Male'nin eski belediye başkanı olan Muizzu, 2023'teki başkanlık seçimlerinde yüzde 54,06 oy alarak devlet başkanı seçilmişti. Ancak, Muizzu'nun "Çin yanlısı" politikaları ve Hindistan'a karşı tutumu, muhalefetin tepkisini çekmişti.

Kaynak: AA