Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Orta Vadeli Programımızı güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Enflasyonu tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi, gelir politikası ve kamuda tasarrufu ön planda tutacağız" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin şunları kaydetti:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mahalli seçim sonuçlarını milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun diyerek değerlendirdi. Ayrıca, Eylül 2023'te açıklanan Orta Vadeli Programlarını güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürme hedeflerini gerçekleştirmek için sıkı para politikaları, seçici kredi politikaları ve gelir politikalarına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön plana alacaklarını ifade etti.

OVP'de belirtilen takvime uygun olarak hayata geçirilecek yapısal reformlarla ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimliliği ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz.

Bu şekilde, sürdürülebilir büyüme hedefimize ulaşarak toplumun her kesimine kalıcı refah artışı sağlanacaktır. Başarıya giden yol, azim, kararlılık ve sabır gerektirir. Biz azimliyiz, kararlıyız ve başaracağız.

Kaynak: HABER MERKEZİ