Manchester United, maçlarda toplanan verileri kullanarak yapay zeka sistemleri geliştirecek. Bu sistemler, antrenörlerin oyuncuların güçlü ve zayıf yönlerini belirlemesine, taktik ve strateji oluşturmasına ve rakipleri analiz etmesine yardımcı olacak. Yapay zeka, aynı zamanda sakatlık riskini azaltmak ve oyuncu sağlığını korumak için de kullanılacak.

NİSAN AYINDA BAŞLAYACAK PROGRAM

Manchester United ve Manchester Metropolitan Üniversitesi arasındaki işbirliği, Nisan ayında başlayacak bir programla resmiyete dönüşecek. Program, üniversitenin Spor Enstitüsü bünyesinde yürütülecek ve kulübün futbol direktörü John Murtough’un denetiminde olacak. Murtough, “Futbol performansında yenilik ve ilerlemenin ön saflarında yer almak için sürekli gayret ediyoruz ve bu girişim de çabalarımızı pekiştirecek.” ifadelerini kullandı.

INEOS’UN YATIRIMI DA ETKİLİ

Manchester United’ın yapay zeka hamlesi, İngiliz kimya devi Ineos’un kulübe yaptığı yatırımla da ilişkili. Ineos’un sahibi Jim Ratcliffe, kulübün azınlık hissedarı olmak için 13 Şubat’ta anlaşma imzalaması bekleniyor. Ratcliffe, aynı zamanda bisiklet sporunda da aktif olan bir isim. Ineos’un spor direktörü Dave Brailsford, Manchester United’ın futbol operasyonlarını gözden geçirerek, kulübün gelişimine katkıda bulunuyor.

KADIN FUTBOLUNA DA DESTEK

Manchester United ve Manchester Metropolitan Üniversitesi’nin ortak çalışması, kadın futboluna da önemli bir destek sağlayacak. The Telegraph gazetesinin haberine göre, üniversitede kadın futbolunda ön çapraz bağ sakatlıklarının önlenmesine yönelik bir doktora programı başlatılacak. Bu program, kadın futbolcuların sağlıklı ve uzun bir kariyer sürdürmelerine yardımcı olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ