Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran deneyimli hoca, Coverciano’daki tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyerek İtalya Milli Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda oynayacağı karşılaşmalar öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

'DAHA 90 DAKİKA OYNAMADI'

Mancini, toplantıda Zaniolo’nun neden aday kadroya çağrılmadığına dair soruya, 'Zaniolo çağrılmadı çünkü daha çok yeni oynamaya başladı ve halen en iyi durumda değil, henüz daha 90 dakika boyunca oynamadı.” yanıtını verdi.

'HARİKA NİTELİKLERE SAHİP'

Zaniolo’nun Galatasaray’da kendini gösterebilirse milli takıma davet edilebileceğini belirten Mancini, “Tabii bu arada zamanın geçtiği de doğru, bu nedenle onların harika niteliklere sahip olduklarını ve milli takımın da onlara ihtiyaç duyduğunu anlamalarını umuyoruz.' şeklinde konuştu.

'GRUBUMUZ KOLAY DEĞİL'

Gruptaki rakipleri hakkında değerlendirme yapan Mancini, son dönemde İngiltere ile sık sık karşılaştıklarını hatırlatarak, 'Grubumuz çok kolay bir grup değil. Son sıralarda olmayan bir Ukrayna var. İngiltere ile oynayacağımız maç çok önemli bir hal aldı. Herkes Avrupa Şampiyonasında ve Dünya Kupası'nda oynamak istiyor.' dedi.

'ÖNCE FİNALLERE GİTMEMİZ GEREK'

Yoğun bir maç takviminden geçtiklerini söyleyen Mancini, 'Oyuncular stresli ama şimdi biz perşembe günü elimizden gelenin en iyisini yapmak için toparlanmaya çalışmalıyız, sonrası nasıl gelişecek hayatta asla bilinmez. Avrupa Şampiyonası’nı bir kez daha kazanmak… Önce Avrupa Şampiyonası finallerine gitmemiz gerekiyor.' değerlendirmesini yaptı. Tecrübeli hoca, Napoli'de oynanacak olan İngiltere karşılaşmasında taraftarlarından destek istedi.  

'33 İTALYAN OYUNCU OLSAYDI...'

Şampiyonlar Ligi'nde uzun bir aradan sonra 3 İtalyan takımının çeyrek finale yükselmesini nasıl yorumladığı sorulan Mancini, 'Ben bunu İtalyan futbolunun yeniden doğuşu olarak görmüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden 3 takımımız var ama Napoli, Milan ve Inter 33 İtalyan oyuncuyla oynuyor olsaydı böyle bir durumdan söz edilebilirdi ama böyle olamayacağına göre bunun yarısı da yeter.' dedi.

NAPOLİ HAK EDİYOR

Roberto Mancini, bu sene Napoli’nin, uluslararası düzeyde oynadığını ve İtalya liginde hak ettiğinin altını çizdi.

Editör: Ali Aydın