Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Manisa ve Antalya'nın kuzeybatısında gece saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Ayrıca, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde de yerel yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de ise toz bulutu ve toz taşınımı yaşanabilir.

İşte bölge bölge hava durumu tahminleri:

Hava sıcaklığı

Tahminlere göre, güney, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ile 6 derece arasında artması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar

Genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Toz taşınımı

Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Bölge bölge hava tahmini

Marmara

İstanbul'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren ise İstanbul genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Hava sıcaklığı en düşük 20°C, en yüksek 24°C olacak.

Bursa'da da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 24°C, en yüksek 24°C olacak.

Edirne'de ise parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Gece saatlerinde başlayacak sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklığı en düşük 22°C, en yüksek 22°C olacak.

Kocaeli'de de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Önemli bir yağış olmayacak ve sıcaklık en düşük 24°C, en yüksek 24°C olarak ölçülecek.

Ege

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri ile akşam saatlerinde İzmir ve Manisa çevresinde, gece saatlerinde ise kuzey Ege kıyılarında yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bölgenin güney ve kıyı kesimlerinde ise toz taşınımı yaşanabileceği belirtiliyor.

Aydın'ın Karahisar ilçesinde hava parçalı, öğleden sonra ise çok bulutlu olacak. Denizli'de ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Karahisar'da sıcaklık 22°C olarak öngörülürken, Denizli'de ise sıcaklık 26°C olacak.

İzmir'de genel olarak çok bulutlu bir hava beklenirken, akşam saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir. Manisa'da da parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor, akşam saatlerinde ise sağanak yağışlar etkili olabilir. İzmir'de sıcaklık 24°C, Manisa'da ise 27°C olacak.

Akdeniz bölgesinde ise iç kesimlerde parçalı bulutlu hava hakim olacak, yer yer çok bulutlu alanlar da görülebilir. Öğleden sonra Antalya'nın kuzeybatı çevrelerinde ise yerel sağanak yağışlar yaşanabilir. Batı Akdeniz'de ise toz taşınımı beklentisi bulunuyor. Adana'da parçalı bir hava beklenirken, iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu alanlar görülebilir. Adana'da sıcaklık 27°C olarak tahmin edilirken, Antalya'da ise sıcaklık 23°C olacak.

Hatay ve Mersin'de ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Hatay'da sıcaklık 24°C, Mersin'de ise 24°C olacak.

İç Anadolu

İç bölgelerde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Bolu'da hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya'da da benzer bir hava durumu hakim olacak.

Ankara'da sıcaklık 22°C, Çankırı'da 25°C, Eskişehir'de 23°C ve Konya'da 24°C olacak.

Düzce ve Sinop'ta da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Zonguldak'ta da hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Düzce'de sıcaklık 24°C, Sinop'ta 22°C ve Zonguldak'ta 20°C olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve iç bölgelerde yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Giresun'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimlerde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Samsun'da hava parçalı ve iç kesimlerde yer yer çok bulutlu olacak. Tokat'ta ise hava parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.

Doğu Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu havalara hazırlıklı olunmalı.

Erzurum'da hava parçalı ve az bulutlu olacak, ancak öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu geçişler gözlenebilir. Kars'ta da benzer bir hava öngörülüyor. Malatya ve Van'da ise hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Giresun'da sıcaklık 21°C, Samsun'da 22°C, Tokat'ta 28°C ve Trabzon'da 19°C olacak. Erzurum'da sıcaklık 19°C, Kars'ta 20°C, Malatya'da 26°C ve Van'da 18°C olacak.

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu olabilir.

Erzurum ve Kars'ta hava parçalı ve az bulutlu olarak seyredecek. Malatya ve Van'da da benzer bir hava öngörülüyor.

Erzurum'da sıcaklık 19°C, Kars'ta 20°C, Malatya'da 26°C ve Van'da 18°C olacak.

Karadeniz'in iç ve doğu kesimlerinde ise parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Giresun ve Trabzon'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimlerde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Samsun ve Tokat'ta ise hava parçalı ve iç kesimlerde yer yer çok bulutlu olacak.

Giresun'da sıcaklık 21°C, Samsun'da 22°C, Tokat'ta 28°C ve Trabzon'da 19°C olacak.

Güneydoğu Anadolu

Hava durumu raporuna göre, Diyarbakır'da parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Gaziantep ve Siirt'te de parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Şanlıurfa'da ise az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Rezidansın 18. katından balkonlara atlayarak polisten kaçtı- İzle Rezidansın 18. katından balkonlara atlayarak polisten kaçtı- İzle

Sıcaklık değerlerine bakıldığında, Diyarbakır'da 27°C, Gaziantep'te 26°C, Siirt'te 26°C ve Şanlıurfa'da 28°C civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA/DHA