Gündem Özel

"Mazlumu getirin bana" repliğiyle tanımıştık! Yeşilçam'ın efsane ismi Dinçer Çekmez'in kardeşi kendisinden de ünlü çıktı

Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Dinçer Çekmez, “Mazlumu getirin bana” repliğiyle tanınan ve sayısız filmde rol almış bir sanatçıydı. 2013 yılında aramızdan ayrılan Çekmez’in, popüler dizi Adını Feriha Koydum’un yıldızı olan bir kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Dinçer Çekmez’in Sanat Dolu Yaşamı

Dinçer Çekmez, Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Şark BülbülüTarzan Rıfkıİnek Şaban gibi filmlerle ve “O kadar!” gibi kült repliklerle hafızalarda yer etti. Tiyatro ve sinemada önemli izler bırakan Çekmez, 2013’te lösemi hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Metin Çekmez: Bir Yıldızın Kardeşi

Dinçer Çekmez’in kardeşi Metin Çekmez de, Adını Feriha Koydum dizisindeki “Rıza Yılmaz” karakteriyle tanınan başarılı bir oyuncuydu. 2011-2012 yılları arasında yayınlanan dizideki performansıyla dikkat çeken Metin Çekmez, 2021’de kanserle mücadelesini kaybetti.

Bir Ailenin Sanat Serüveni

Dinçer Çekmez, özel hayatında da sanatla iç içe bir yaşam sürdürdü. Ayşin Atav ile olan evliliğinden Ceren ve ikinci evliliğinden Canseli adlı iki kızı vardır, ve her ikisi de sanat dünyasında yerlerini almışlardır.