Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ve veli randevularını dijital platforma taşıyarak, eğitimde dijitalleşme adımlarını bir adım daha ileri götürdü. Yeni sistem, velilerin e-Devlet üzerinden kolayca randevu alabilmelerini sağlıyor.

Okul Randevu Sistemi Devrede

MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Okul Randevu Sistemi sayesinde, veliler çocuklarının eğitim durumunu görüşmek üzere öğretmenlerle randevu ayarlayabilecek. Sistem, öğretmenlerin müsaitlik durumlarına göre velilere randevu seçenekleri sunuyor.

Randevu Nasıl Alınır?

Veliler, okulun internet sitesine e-Devlet bilgileriyle giriş yaparak, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan uygun zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabilirler. Randevular, ilgili haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar alınabiliyor.

M E B O G R E T M E N V E L I R A N D E V U L A R I D I J I T A L 30316

İptal ve Bilgilendirme Süreci

Randevu alındıktan sonra, okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini iletecek. Veliler, sistem üzerinden aktif ve eski randevularını görüntüleyebilir ve henüz gelmemiş randevularını iptal edebilirler.

Bu yenilikçi adım, veli-öğretmen iletişimini kolaylaştırarak eğitim süreçlerinin daha verimli yürütülmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: DHA