Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 artış içeren bir kanun teklifi görüşülecek. Teklifle en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılıyor. Ayrıca, işverenlere asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılırken, sigorta primi desteği 2 yıl uzatılıyor.

Trthaber'in haberine göre: Meclis Genel Kurulu, çalışma hayatını ilgilendiren bu kanun teklifi üzerinde Salı günü mesai yapacak. Teklifle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılacak.

Düzenlemede istihdamı korumaya yönelik kapsamlı teşvikler de bulunuyor. İşverenlere asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılırken, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor ve genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya giriyor.

Ayrıca, teklifte işverenlere sağlanan sigorta primi desteğinin süresi de uzatılıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek ise 2 yıl daha uzatılıyor. Liderler de bu hafta Meclis'teki grup kürsülerinden milletvekillerine hitap edecek. Meclis'e sunulması beklenen diğer düzenlemelerin hazırlıkları da devam ediyor, bu tekliflerin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ