7 evladını kaybeden ve hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi ilgi gösteriyor 7 evladını kaybeden ve hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi ilgi gösteriyor

TBMM Genel Kurulu bu hafta önemli gündem maddeleriyle dolu. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için görüşmelere bu hafta parti gruplarına yapacağı ziyaretlerle başlayacak. Ayrıca, enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri de Genel Kurul'da devam edecek.

TRT Haber'in haberine göre, yeni ve sivil anayasa için ilk görüşmeler bu hafta başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti gruplarını ziyaret edecek.

Partiler ile yeni anayasa için görüşmeler yapılacak.

Enerji alanında düzenlemeler

Genel Kurul, enerji sektöründe yapılan düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edecek. Bu teklife göre, Türkiye'de üretilen veya farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgaz, sıvılaştırılarak LNG olarak dünya pazarlarına sunulabilecek.

Ayrıca, enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen projeler için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenen usuller çerçevesinde finansal destek sağlanacak.

İmar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim tesislerinin kurulabileceği alanlar da belirlenecek. Ancak, bu alanlar içme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar, sulak alanlar ve kıyı kanunu kapsamındaki sahil şeritlerini kapsamayacak.

Ayrıca, olağanüstü hal ilan edilen veya afet bölgeleri olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen kurallara uygun olarak karşılanacak

Komisyon gündemleri

Dilekçe Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Türkiye Güreş Federasyonu, Afşin Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Mardin Valiliği, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerini dinleyecek.

Ayrıca, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplanacak. Komisyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının yetkililerinden bilgi alacak.

Parti grupları

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Kaynak: AA