Muharrem İnce’den muhalefete eleştiri

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi muhalefet partilerinin aday gösterme sürecini eleştirdi. İnce, CHP’nin kendisine Karşıyaka Belediye Başkanlığını vermediğini, diğer partilerin de CHP’den aldıkları milletvekilleriyle grup kurduğunu söyledi.

“Bermuda şeytan üçgeni”

İnce, partisinin seçim stratejilerini anlattığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, CHP’nin kendisinden başka hiç kimsenin aday çıkarmamasını istediğini, aday çıkarmak isteyenleri ise “bölücülükle” ve “sarayın adamı olmakla” suçladığını belirtti. İnce, CHP’nin 39 milletvekilini, cumhurbaşkanı yardımcılığını, bakanlığı ve müsteşarlığı dağıttığını, bunun karşılığında da diğer partilerin CHP’ye destek verdiğini iddia etti. İnce, bu durumu “Bermuda şeytan üçgeni” olarak nitelendirdi.

“Eşe dosta dağıtıyorlar”

İnce, CHP’den İzmir Karşıyaka Belediye Başkanlığını istediğini ancak verilmediğini de söyledi. İnce, CHP’nin Karşıyaka Belediye Başkanlığını 2018’de başka partiden milletvekili adayı olan birine verdiğini, bunun da “yazık günah” olduğunu ifade etti. İnce, “Eşe dosta dağıtıyorlar. Memleket Partisi sizden bir ilçe istemiş siz de vermemişsiniz, adam bunu söylemeye utanır.” dedi.

“CHP’nin dertleri kurultay”

İnce, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı’nda yer alan ve CHP’den bakanlık, 39 milletvekilliği, cumhurbaşkanı yardımcılığı alan Altılı Masa’nın CHP’yi terk ettiğini de söyledi. İnce, “CHP’nin seçim kazanmak istemediğini, dertlerinin kurultay olduğunu” kaydetti. İnce, CHP ile ilgili olarak bir de şiir okudu.

İstanbul adayı henüz belli değil

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İnce, İstanbul adayının, 39 ilçenin adaylarının belli olmasıyla açıklanacağını söyledi. İnce, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine de tepki gösterdi. İnce, “Can Atalay’ın yeri hapishane değil Meclis olmalıdır. Anayasa Mahkemesi kararda hak ihlali var diyorsa gereği yerine getirilmelidir, yanlış yapılmıştır.” dedi. İnce, konuşmasının ardından partisinin 24 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Buna göre, Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı Ömer Özdoğan, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan adayı İbrahim Dönmez, Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkan adayı Mehmet Ceren oldu.

Kaynak: AA