14 Mayıs’taki seçimde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklayan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, bir televizyon kanalında Meral Akşener ile vedalaşmaya giderek istifa edeceğini duyurdu. Bunun üzerine Akşener, istifasını önce televizyonda açıkladığı gerekçesiyle Ağıralioğlu görüşmesini iptal etti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 'İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Dolayısıyla bu kapsamda bir görüşme anlamını yitirmiştir.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde altılı masada İYİ Partiye pusu kurulduğunu dile getirerek Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz eden Ağıralioğlu, önümüzdeki seçimde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da Habertürk kanalında, Meral Akşener ile vedalaşmaya giderek partiden istifa edeceğini söyledi.

AKŞENER İPTAL ETTİ

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından, paylaştığı mesajda Meral Akşener’in, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13.00 için verdiği randevuyu iptal ettiğini duyurdu.

Candaş Tolga Işık’ın paylaşımı şöyle:

'Size bir son dakika vereyim: Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi' dedi.aksener-agiralioglu-nun-istifasini-sunacagi-15727682_679_m

“ERKEN DAVRANDI”

Gazeteci İsmail Saymaz da Yavuz Ağıralioğlu’nun pazartesi Akşener'den randevu istediğini Akşener’in de yarın saat 13'e randevu verdiğini aktarmıştı. Saymaz, “Ağıralioğlu, istifa dilekçesini ve yapacağı açıklamanın metnini hazırladı. Fakat erken davranarak, bu akşam Habertürk TV'ye 'İstifa edeceğim, Akşener'le helalleşmeye gideceğim' diye mesaj attı. Bu durumda Akşener, yarınki randevuyu iptal edebilir.' ifadelerini kullanmıştı.

aksener-agiralioglu-nun-istifasini-sunacagi-15727682_7655_m

“İSTİFA TEK TARAFLI OLUR”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ağıralioğlu'nun Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine açıklama yaparak şunları söyledi:

İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Ağıralioğlu'nun hazırladığı istifa dilekçesini paylaştı. Ağıralioğlu'nun istifa dilekçesinde 'Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Gereğini arz ederim' ifadelerine yer verdi. (İTTİFAK)aksener-agiralioglu-nun-istifasini-sunacagi-15727682_3477_m

Editör: Ali Aydın