Mercedes'in heyecanla beklenen elektrikli G-Serisi, meraklıları için büyük bir heyecan kaynağı olmaya devam ediyor. Aracın resmi tanıtımı, 24 Nisan'da düzenlenecek olan Pekin Otomobil Fuarı'nda gerçekleşecek. Görücüye çıkacak G-Serisi aracın alanında önemli bir fark yaratacağı konuşuluyor.

Elektrikli Nissan Micra geliyor! İşte beklenen özellikleri Elektrikli Nissan Micra geliyor! İşte beklenen özellikleri

shiftdelete.net'in haberine göre; Bu popüler arazi aracının şimdiden yoğun ilgi görmesi bekleniyor, özellikle de bataryasının özel bir su geçirmez maddeyle kaplanacak olması, kullanıcılar arasında büyük bir heyecan yaratıyor. İşte bu konudaki en önemli detaylar.

Mercedes Arazi

En zorlu arazi koşullarında üstün performans sergilemek için tam 4 motorla donatılan araç, yaklaşık 100 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak. Söylentilere göre, bu batarya ile aracın 350 km menzile ulaşabileceği belirtiliyor. Bataryanın yüksek su derinliklerinde zarar görmemesi için su geçirmez karbon fiber bir madde ile kaplanması, benzerlerinden büyük bir fark yaratacak gibi görünüyor.

Nispeten büyük bir yapısı olmasına rağmen, aracın 3500 kg'nin altında bir ağırlığa sahip olacağı söyleniyor. Bununla birlikte, Mercedes yönetiminin daha küçük boyutlu ve daha hafif bir elektrikli G-Serisi modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu modelin, fiyat açısından daha uygun olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ