Anadolu kültürel yaşantısının en belirgin özelliklerinden biri olan ataerkil yaşam şeklinin, yanlış uygulanması ve amacından saptırılması sonucunda ortaya çıkan kadın - erkek ikilemindeki dengesizlik ve çekişme, toplum içinde olduğu kadar birçok iş kanadında da kadınların varlığını ve potansiyelini olumsuz etkilemiştir. 
`height= 

Ataerkil toplum düzeninde fiziki gücü olan kesim, var olan o gücünü yaşam koşullarını daha iyiye götürmek, kriz ve sorunları çözme sürecinde kullanmak amacıyla tutması gerekirken maalesef ki bu amaçsaptırılarak karşı cinse baskı şiddet ve geri planda tutarak uygulanmıştır. Ve bu uygulama iş dallarında da kendini göstermiştir.
 
Mesleğin Cinsiyeti Olmaz...
 
Sahip olduğunuz işe olan sadakatiniz ve o işi yapma şekliniz hayattaki duruşunuzu gösterir. İstisnai iş grupları haricinde bütün sektörlerdeki meslek grupları cinsiyet ayırımı olmaksızın her insanın yapabileceği mesleklerdir. Bir meslek düşünün ki insanların beslenmesine yön veren sağlığına yön veren bir besin zincirinin dengeleyicisi konumunda. Ve tabi ki de bununla birlikte ağır koşulları da beraberinde getirir.
`height= 

Mutfaklar sert çalışma koşullarının olduğu ortamlardır. Uzun çalışma saatlerinin yanında riski yüksek ve yapılacak

Dünya tarihi kadınlar hakkında söylenmiş sözlerle dolu. Çoğunu erkeklerin söylediği sözler. Varoluşunu kadınları anlama ve onlara üstünlük sağlama refleksiyle kurmuş, ergenliği bir türlü geçmeyen erkekler. İstedikleri üstünlüğü kuramayınca, çareyi baskıcı bir dil geliştirmekte bulmuş olan tedirgin erkekler. Kendi küçük alanlarını dünyanın tamamı olarak görüp, bu alanın kralı olmak için şiddetin tutsağı olan erkekler. Korkmayın, hemcinslerimi kötülemek değil amacım. Sadece gerçekler... Ne de olsa bu hamlıklarını` saklamak için, sanatın her alanında kadını yüceltenler de o erkekler.

`height=

Mona Lisa`nın bir erkeğin elinden çıktığını unutmayalım. Anna Karenina`yı bir erkek yazdı. Marilyn Monroe`nun ikonografik fotoğraflarının altında erkeklerin imzaları var. Türkan Şoray`ın yürekleri yakan bakışlarını beyazperdeye taşıyanlar da erkekler. Ama ne yaparlarsa yapsalar, ne kadar yüksek sesle özlü sözler de söyleseler, hep bir yanları eksik kalmış kadınlara karşı. Çözümcü ve nesnel bir düşünce dünyasına sahip olamamanın ezikliğini, yeni iktidar imgeleri bularak geçirmeye çalışmışlar. Elinizde tuttuğunuz kitapta birbirinden güçlü kadınlar var. Dünyaya yeni bir şey söyleyen, fark yaratan, bütün o varoluş simgelerini yerle bir etmekten korkmayan kadınlar. 'Başka bir dünya mümkün,' diyenlerin, peşlerinden gideceği kadınlar.

`height=

Öylesi bir dünyanın, sosyal sorumluluk bilinciyle oluşacağını bilen kadınlar. Bakmayın siz bu çalışmada fotoğrafları çekenin, önsözü yazanın ya da değerli metinleriyle katkı sağlayanların erkekler olduğuna. Çalışmanın her aşamasında kadınlar vardı. Onların düşünce dünyasından taşanlarla aktı bu ırmak. Sayfaları çevirdikçe, gücün ve değişimin kadınların bakışlarında saklı olduğunu göreceksiniz. O bakışlar, bizi bize anlatıyor. Yeter ki anlamak isteyelim...'
ben hep söylüyorum 'Kadın Eli Değerse Dünya Değişir' 
Gastronomi dünyası çok keyifli hal aldı.